Préparé yourself voor NATO GAME OVER!


Op 1 april 2012 (en dit is heus geen aprilgrap), zullen wij op een geweldloze manier actie voeren aan het NAVO-hoofdkwartier in Brussel, Evere! Natuurlijk, zijn er hiervoor opnieuw actietrainingen voorzien. Deze trainingen vinden overal in het land plaats. Dit is de perfecte voorbereiding voor de actie op 1 april en daarom aan te raden aan iedereen die wil deelnemen aan de actie, maar ook interessant voor mensen die onze geweldloze manier van werken willen leren kennen.
 
Waarom eigenlijk een training geweldloos verzet?
Een training rond geweldloos verzet past in een geweldloos actiescenario en past in de voorbereiding van een geweldloze actie. Want via zo’n training en aan de hand van rollenspelen, zien we hoe we in bepaalde situaties gaan reageren. Zo leren we elkaar niet enkel kennen, maar kunnen we ook leren ons gedrag geweldloos bij te sturen.
Het accent van zo’n training is gericht op de praktische kant van het geweldloos verzet. Wat is actieve geweldloosheid voor elk van ons? Waarom voeren we actie en hoe kunnen we samen zo goed mogelijk ons doel verwezenlijken?  Hoe nemen we op een vlugge manier in moeilijke situaties de juiste beslissingen? Hoe zorgen we ervoor dat dit alles in consensus verloopt? Dit en nog zoveel meer zal aan bod komen tijdens de training rond geweldloos verzet.
 
Het is immers belangrijk om te weten en te leren inzien in welke mate bepaalde acties conflicten kunnen veroorzaken, hoe we deze opvangen en hoe we ook steeds het welbevinden van de groep naar voor schuiven. Wat doen we als we in aanvaring komen met de politie of met militairen? Hoe kunnen we de wrijvingen tot een minimum beperken? En wat als we te maken krijgen met een interne securitydienst?
 
Je zal zien dat we met deze trainingen overal in het land op veel van deze vragen antwoorden. Dus aarzel niet om aan een training deel te nemen. Het is tevens een unieke gebeurtenis met heel wat sociale interactie.
Durf te beginnen, schrijf je vandaag in en werk mee aan een mooiere en vooral betere wereld.
 
Praktische info
De training start overal om 10uur en eindigt omstreeks 18uur. 
Deelname is gratis!
De trainingsdata zijn de volgende, locatie wordt na inschrijving meegedeeld:
 
Brugge: zaterdag 25 februari
Brussel (Nederlandstalige training): zondag 26 februrari
Ieper: zaterdag 3 maart
Leuven: zondag 4 maart
Gent: zondag 11 maart
Diksmuide: zondag 18 maart
Pajottenland: zaterdag 24 maart
Hasselt: zaterdag 24 maart
Brussel (met internationale deelnemers): zaterdag 31 maart
               
Schrijf je nu in via training@vredesactie.be of schrijf je rechtstreeks in via de link op de website  http://www.vredesactie.be/dossier.php?id=120 Doe vandaag, wat je morgen niet zal doen. Schrijf je nu in!
 

Andy Vermaut